Binnenkijken in een Scandinavisch interieur

Binnenkijken in een Scandinavisch interieur

Begin januari ben ik in mijn nieuwe stulpje getrokken. Een prachtig huis, ruim opgezet met zowel een voor- als achtertuin. Heerlijk! Ik kan nu al niet wachten om aan de slag te gaan en de tuin om te toveren tot een kleurig paradijs met wellicht een hangmat om elke avond in weg te dromen. Mijn nieuwe woning was volledig kaal. Hierdoor kon ik helemaal naar eigen smaak inrichten. En natuurlijk koos ik voor een Scandinavisch interieur.

Als basis ging ik uit van de richtlijnen voor een Scandinavisch interieur. Eenvoud en de natuurlijk look staan centraal. In een Scandinavisch interieur is de basiskleur wit gecombineerd met grijstinten. En aangezien al mijn meubels wit zijn, was dat een perfecte combinatie. Beneden en boven hebben we alle muren behangen met glasvezelbehang. Er zijn verschillende opties met dit behang. Zo kun je kiezen voor glasvezelbehang met structuur of met een gladde afwerking. Ik koos voor het laatste. Voor de muur achter de bank en achter het hoofdeinde van het bed wilde ik iets speciaals. Dus op naar de behangwinkel en zoeken naar het perfecte behang. Mijn oog viel op het behang van het merk Eco White Light. Zij hebben een collectie met alleen maar wit behang en verschillende designs. Voor beneden koos ik behang met speciaal schaduw effect. Voor boven werd het behang met bloemendesign. Hieronder kunnen jullie afbeeldingen zien van het resultaat. Ik heb bewust meer ingezoomd op het behang in de slaapkamer, zodat het motief duidelijk zichtbaar is.

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Voor de vloer heb ik beneden gekozen voor een warme natuurlijke tint. Het liefst kocht ik een houten vloer maar de portemonnee werkt helaas ook maar tot zo ver mee. Tegenwoordig kun je prachtig laminaat kopen waarbij je bijna geen verschil ziet met een echte houten vloer. Juist door het wit op de muren en de warme tint op de vloer ontstond in mijn nieuwe huis de perfecte basis voor een Scandinavische interieur.

Tip! Verf de muren en plafonds in dezelfde kleur. Zo oogt de ruimte optisch groter.

Scandinavisch interieur meubels

Mijn meubels zijn bijna allemaal wit van kleur. Ik heb een vierpersoons, wit, leren bank waarbij de rugleuning gecapitonneerd is. De bank heeft strakke lijnen en chromen poten voor een moderne twist. De bank past niet alleen qua stijl goed in mijn nieuwe woning maar ook qua grootte.  De bijzettafels zijn rond van vorm. Dit breekt mooi de strakke lijnen van het huis zelf en de rest van meubels. Het maakt het geheel zachter en toegankelijker. Om de zithoek af te maken, heb ik een heerlijk zacht vloerkleed liggen van Jan de Bouvrie. Natuurlijk weer wit van kleur. Ik kan gewoon niet genoeg krijgen van wit.

In een Scandinavisch interieur maak je gebruik van warme materialen om ervoor te zorgen dat het niet te kil wordt (als alles wit is). Daarom heb ik diverse plaids en schapenvachtjes liggen. De eettafel met bankje is van het merk Bloomingville. Deze meubels zijn van hout en geverfd in de dip en dye look. De tafel staat in lijn met de vloer naar de keuken toe. Zou ik de tafel met de kopse kant tegen de muur zetten dan verbreek ik de natuurlijk lijnen van de woning. Het zou daarnaast de woonkamer kleiner doen lijken. Op de tafel heb ik diverse vazen staan met takken erin. Je kunt nooit genoeg vazen hebben zeg ik altijd.

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Vintage eye-catcher in de keuken

Voor de keuken ben ik op zoek gegaan naar een echte eye-catcher die voor de koelkast kon staan. Anders kijk je vanuit de woonkamer zo tegen een koelkast aan. Niet echt inspirerend. Het zoeken naar een eye-catcher was nog niet zo makkelijk. Er zijn heel veel mooie kasten te koop die geschikt zijn voor in de keuken. Toch heb ik via Marktplaats een geweldige fabriekstrolley op de kop getikt. De vorige eigenaars hebben de fabriekstrolley wit geverfd en de planken deels vervangen door wit/grijs marmer. Perfect voor in mijn Scandinavische interieur.

De trolley maakt weer een echte comeback en is in bijna alle ruimtes leuk te gebruiken.

Om het beneden echt af te maken, ben ik aan de slag gegaan met woonaccessoires en diverse soorten planten. Door het toevoegen van groen komt je interieur echt tot leven. Aan de muur heb ik een oud kastje hangen met daarin persoonlijke spulletjes. Zo staan er de trouwfoto’s van mijn opa’s en oma’s en daarnaast het snoep kommetje van mijn overgroot oma. Zo ontstaat er een speciaal plekje.

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Creatief in de hal

In de hal had ik naast de meterkast een loze ruimte die ik veel beter kon gebruiken voor het opbergen van spullen. Hiervoor hebben we een schuifdeurenkast gemaakt met underlayement. Het underlayement heb ik vervolgens één keer geverfd met houtlak, zodat de nerf nog zichtbaar bleef. Op de schuifdeuren heb ik handvatten gemaakt van een oude cognac kleurige riem en goudkleurige schroefjes. Zo maak je zelf met een beetje creativiteit de meest unieke dingen.

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur hal

Scandinavisch/landelijke slaapkamer

Boven heb ik twee slaapkamers. Beide kamers heb ik behangen met glasvezelbehang en vervolgens geverfd met de kleur 9010. Ook in deze kamers is de kleur van de muur gelijk aan de kleur van het plafond. Voor de vloer heb ik gekozen voor laminaat in een lichte kleur. Het laminaat is speciaal doordat de planken extra breed zijn. Dit geeft een bijzonder effect. Het laminaat heb ik in de lengte over de gehele verdieping gelegd wat optisch weer het beste werkt. De ruimtes lijken zo in elkaar over te lopen. In de slaapkamer gaat de Scandinavische sfeer over in een landelijke, antieke sfeer. Zelf had ik al een prachtige, antieke kaptafel van geloogd grenen. Daarbij heb ik een oude kledingkast gezocht met bijzondere handgesneden elementen. Aan de kledingkast heb ik het trouwtasje van mijn moeder gehangen. Dit geeft de kast net even iets extra’s. Mijn oude stoel heeft ook een plekje gekregen in de slaapkamer en maakt het plaatje echt af. Het enige dat ik nog ga toevoegen zijn diverse hangplanten en een bankje achter het bed.

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Binnenkijken Scandinavisch interieur

Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn Scandinavisch stulpje vinden. Laat je een reactie achter? Wil je zelf ook het gevoel hebben dat je in Scandinavië woont? Kijk dan eens bij Wehkamp. Zij hebben een uitgebreide collectie van woonaccessoires en meubels in deze prachtige stijl.

Share This Post

2 Comments

  1. 1 keer raden .. - 5 augustus 2016

    Nog niet heel veel reacties van je inrichting, wat een detail! Leuk ingericht..!

  2. woonaccessoires.nu - 6 augustus 2016

    Dankjewel! Ik heb nu alweer veel veranderd ten opzichte van bovenstaande foto’s. Ik blijf bezig 🙂 Misschien kun je nog inspiratie opdoen 😉

laat een reactie achter